Hollandse pompoensoep met slagroomkroon
Hollandse pompoensoep met slagroomkroon

Hollandse pompoensoep met slagroomkroon

Een gerecht dat gemáákt is voor de herfst. Verrassend aan deze variant: de appels die je toevoegt.

45 min. bereiden
459waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

pompoen

2

uien

2

jonagold appels

1 el

ongezouten roomboter

1 el

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

kaneel

1 liter

water

1 dl

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een gerecht dat gemáákt is voor de herfst. Verrassend aan deze variant: de appels die je toevoegt.

Aan de slag

1

Schil en snijd de pompoen. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukken. Verhit in de een hoge pan de boter en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de pompoen, appel en suiker toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Rasp de nootmuskaat naar smaak erboven en voeg een 1/2 tl kaneel en het water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Kook de soep in ca. 20 min. gaar.

2

Klop intussen de slagroom lobbig en breng op smaak met de rest van de kaneel. Voeg naar eigen smaak nootmuskaat, versgemalen peper en eventueel zout toe.

3

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en garneer met kruidige room (in vorm van een kroontje). Bestrooi de soep met croûtons.