bewaar
Gesmoorde paprika met ansjovis
Gesmoorde paprika met ansjovis
bewaar

Gesmoorde paprika met ansjovis

55 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 grote

gele paprika's

1 teentje

knoflook

1 volle eetlepel

(olijf)olie

5

ansjovisfilets

1 eetlepel

melk

Aan de slag

Paprika's schoonmaken, wassen en in repen snijden. Knoflook pellen en met vork fijn drukken. In braadpan olie verhitten. Knoflook toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Ansjovis erdoor roeren tot smeuïg mengsel ontstaat. Melk en paprikarepen toevoegen en geheel onafgedekt op zacht vuur ca. 45 minuten laten sudderen. Af en toe doorroeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met ciabatta.

algemeenDit gerechtje kan prima als antipasto geserveerd worden, maar is ook erg lekker bij een buffet, of als bijgerecht bij een warme maaltijd bijvoorbeeld met gegrilde lamskoteletjes.