Rijst met romige gehaktballetjes
Rijst met romige gehaktballetjes

Rijst met romige gehaktballetjes

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

3

bosuitjes

1 schaaltje

rundergehakt

1 zakje

kruidenmix gehakt

1

ei (M)

25 g

boter of margarine

1 zakje

roomsaus bieslook

300 g

doperwtjes extra fijn

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Gehakt mengen met helft van bosuitjes, gehaktkruiden en ei. Van gehakt kleine balletjes draaien. In braadpan boter verhitten en balletjes in ca. 15 minuten gaar bakken. Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing en rest van bosuitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen doperwten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Saus over gehaktballetjes schenken. Serveren met rijst en doperwten.