Sapperdeflappen
Sapperdeflappen

Sapperdeflappen

40 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1 pakje

bladerdeeg

1

appel

1

peer

1 eetlepel

citroensap

3 eetlepels

appel-perenstroop

5 eetlepels

rozijnen

1 theelepel

kaneelpoeder

2 eetlepels

suiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenkwastje

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Leg het bakpapier op de bakplaat. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten). De schillen mogen niet meedoen, dus schil de appel en de peer. Snij ze in vieren en snij de klokhuizen eruit. Snij de kwarten appel en peer in stukjes en doe ze in een kom.

2

'n Beetje citroensap erover, dan blijft het fruit mooi. Schep appel-perenstroop, rozijnen en kaneel erdoor. De vulling voor de flappen is klaar!

3

Op elk plakje deeg schep je in het midden wat vulling. Strijk op de rand van zo'n plakje een heel klein beetje water. Vouw de plakjes tot een driehoek. Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (dat worden mooie kartelrandjes). Strooi suiker over de 10 flapjes en leg ze op de bakplaat. Ze kunnen nu de oven in.

4

Schuif de bakplaat in het midden van de oven. In 20 minuten bak je de flapjes knapperig en bruin. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker. Altijd lekker dus!