Banh mi (Vietnamees broodje)
Heel veel smaken verpakt in één knapperig broodje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g scharrelvarkenshaas
- 2½ el kokosbloesemsuiker (of lichte basterdsuiker.)
- 1 tl vissaus
- 2 tl maggi aroma
- 1 el zonnebloemolie
- 1 limoen
- 1 el rodewijnazijn
- 150 g peen julienne
- ½ komkommer
- 4 radijsjes
- 1 vers rustiek stokbrood wit
- 2 el Japanse mayonaise
- 4 tl srirachasaus
- 4 takjes verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Snijd de varkenshaas in plakjes van een ½ cm dik en doe in een kom. Bestrooi met 1/5 van de kokosbloesemsuiker en besprenkel met de vissaus, maggi en zonnebloemolie. Schep om en laat 15 min. staan.
- Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de azijn en de rest van de suiker tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost. Meng de limoendressing door de peen julienne. Laat 10 min. staan. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.
- Verhit een koekenpan of wok zonder olie of boter en bak de varkenshaas 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen het stokbrood in 4 stukken en halveer de stukken overlangs.
- Besmeer alle stokbroodhelften met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade, de varkenshaas, komkommer en radijs over de onderste helften. Besprenkel met de sriracha en eventueel extra mayonaise en leg op elk broodje een takje koriander. Bedek met de bovenste helften van het stokbrood.
variatietip:
Scharrelvarkenshaas en Japanse mayonaise zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook gewone varkenshaas en gewone mayonaise gebruiken.

Banh mi
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.120 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Banh mi (Vietnamees broodje)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Banh mi (Vietnamees broodje)
- 200 g scharrelvarkenshaas
Snijd de varkenshaas in plakjes van een ½ cm dik en doe in een kom.
- ½ el kokosbloesemsuiker
- 1 tl vissaus
- 2 tl maggi aroma
- 1 el zonnebloemolie
Bestrooi met de kokosbloesemsuiker en besprenkel met de vissaus, maggi en zonnebloemolie. Schep om en laat 15 min. staan.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- 1 el rodewijnazijn
- 2 el kokosbloesemsuiker
Meng het limoenrasp en -sap met de azijn en de rest van de suiker tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost.
- 150 g peen julienne
- ½ komkommer
- 4 radijsjes
Meng de limoendressing door de peen julienne. Laat 10 min. staan. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes.
Verhit een koekenpan of wok zonder olie of boter en bak de varkenshaas 3 min. op hoog vuur.
- 1 vers rustiek stokbrood wit
Snijd ondertussen het stokbrood in 4 stukken en halveer de stukken overlangs.
- 2 el Japanse mayonaise
Besmeer alle stokbroodhelften met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade, de varkenshaas, komkommer en radijs over de onderste helften.
- 4 tl srirachasaus
- 4 takjes verse koriander
Besprenkel met de sriracha en eventueel extra mayonaise en leg op elk broodje een takje koriander. Bedek met de bovenste helften van het stokbrood.
variatietip:
Scharrelvarkenshaas en Japanse mayonaise zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook gewone varkenshaas en gewone mayonaise gebruiken.