Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes

220 kcal

15 min. bereiden, 1 uur 30 min. wachten

3.4/5

(107)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram rode bieten

    rode bieten

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 1 takje tijm

    tijm

  • 0 balsamicoazijn

    balsamicoazijn

  • 0 extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 1 pakje Jamies rosbiefplakken*

    Jamies rosbiefplakken*

  • 2 eetlepel mierikswortel

    mierikswortel

  • 80 gram crème fraîche

    crème fraîche

  • 0 wittewijnazijn

    wittewijnazijn

  • 0 handje rucola

    rucola

2013 nr. 03 - Happy van bakken

Aan de slag

  1. Boen de bieten schoon, snijd grotere exemplaren doormidden zodat ze allemaal grofweg dezelfde maat hebben en doe ze in een pan met een deksel waar ze precies in passen. Bestrooi met peper en zout, pers de knoflook uit boven de pan en voeg de tijm toe. Schenk er zoveel water bij tot de bietjes bijna onder staan. Zet de pan op middelhoog vuur, dek af met de deksel en kook de bietjes 30 min. of tot ze zacht zijn.

  2. Neem de deksel van de pan en blijf koken tot het water bijna helemaal is verdampt. Voeg nu een scheut balsamicoazijn en net zoveel olijfolie toe. Kook op laag vuur tot de bietjes rondom mooi glimmen. Neem de pan van het vuur en laat de bietjes afkoelen.

  3. Haal de rosbief uit de koelkast en laat in ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Meng in een kleine kom de mierikswortel met de crème fraîche, een beetje peper en zout en een paar druppels wittewijnazijn en roer het wat losser met een beetje olijfolie.

  4. Snijd de bieten in kwarten en leg ze op een schaal, besprenkel met eventueel kookvocht van de bieten en leg het vlees erbij. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de mieriksworteldressing.

  • algemeen* Jamies geroosterde rosbiefplakken zijn tijdelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Wat vond je van dit recept?

Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig