Hawaïrijst
Hawaïrijst

Hawaïrijst

1 uur 5 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

250 g

rijst

1

rode paprika

1 grote

ui

2 blikjes

tonijn naturel

1 blik

ananasstukjes op zware siroop

2 takjes

peterselie

2 takjes

tijm

2 eetlepels

olie

1 blikje

tomatenpuree

zout en peper

150 g

geraspte belegen kaas

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

1

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen. Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden. Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen. Kruiden fijnhakken.

2

In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken. Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat. Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

3

Ovenschaal invetten. Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem. Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas. Zo nog een laag maken. Tot gebruik afgedekt bewaren.

4

Oven voorverwarmen op 220 °C. Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.