Groenterijke erwtensoep

Verse doperwten en munt maken deze erwtensoep licht en fris.

670 kcal

20 min. bereiden, 1 uur 25 min. wachten

2.8/5

(158)

Ingrediënten

Aantal personen

2014 nr. 10 - Allerhande kookschool

2013 nr. 10 - Stampen & stoven

Allerhande Box Week 45 2019 - Allerhande Box Week 45 2019

Aan de slag

  1. Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.

  2. Snijd het loof van de bos peen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wortel, prei en worst toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

  3. Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt.

  • combinatietipLekker met een sneetje meergranen stokbrood met hüttenkäse, munt en versgemalen peper.
  • Groenterijke erwtensoep

    Instructievideo - 02:35 min.

Wat vond je van dit recept?

Groenterijke erwtensoep

Verse doperwten en munt maken deze erwtensoep licht en fris.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig