Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne halve ringen en de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook 8 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Leg de pizzabodems elk op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het uienmengsel erover. Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de vis in stukjes. Verdeel over de pizza's.
Bestrooi met kappertjes en bak ca. 15 min in de oven. verwissel na 8 min. van plaats. Snijd de pizza in punten.
Uienpizza met makreel
Pizza zonder kaas: het kan! Probeer deze eens, met ui, vis en kappertjes
- variatietipJe kunt de makreel ook vervangen door vegetarische spekreekpjes.
- variatietipGebruik eens rode uien in plaats van gewone. Die smaken na het bakken net wat zoeter.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Uienpizza met makreel
Pizza zonder kaas: het kan! Probeer deze eens, met ui, vis en kappertjes

4 personen
585 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne halve ringen en de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook 8 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Leg de pizzabodems elk op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het uienmengsel erover. Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel de vis in stukjes. Verdeel over de pizza's.
Bestrooi met kappertjes en bak ca. 15 min in de oven. verwissel na 8 min. van plaats. Snijd de pizza in punten.
variatietip:Je kunt de makreel ook vervangen door vegetarische spekreekpjes.
variatietip:Gebruik eens rode uien in plaats van gewone. Die smaken na het bakken net wat zoeter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
4 uien
1 rode paprika
3 el traditionele olijfolie
2 koelverse Italiaanse houtovenpizzabodems
250 g verse gerookte makreelfilet
2 el kappertjes