Broodtrommel

Als je schoolgaande kinderen hebt, is het vullen van broodtrommels vaste prik. Wij hebben ideeën te over om eindeloos te variëren met de inhoud ervan. Van spinaziemuffins en bananenbrood, tot pannenkoekjes en gezonde wraps. Inpakken maar!

Broodtrommel recepten

Broodtrommel leuk vullen
Broodtrommel leuk vullen

Broodtrommel leuk vullen

Ingrediënten

voor 1 personen
 • 2 sneetjes volkoren casino
 • 1 tl margarine
 • 2 plakken 30+ kaas
 • 1/4 komkommer
 • 1 middelgroot ei
 • 150 g blauwe druif
 • 100 g snoepgroente gekleurde wortel
 • 100 g snoepgroente paprikamix

Nodig in de keuken

 • vershoudfolie
 1. Bestrijk de sneetjes brood met de margarine. Beleg met de kaas. Snijd aan de bovenkant een driehoekje uit de boterhammen. Snijd 2 plakjes van de komkommer en halveer ze. Snijd het gekookte ei in 4 plakjes. Halveer 2 druiven in de lengte.
 2. Maak ogen van de plakjes ei en de druiven, een neus van het uitgesneden driehoekje en vleugels van de halve plakjes komkommer.
 3. Leg de snoepgroente en de rest van de komkommer in de lunchtrommel. Pak de sandwiches in vershoudfolie en leg erop.

Wat stop je in de broodtrommel van je kind?

Zorg voor een goede mix van volkoren granen, (plantaardige) eiwitten en groenten en fruit. Dit kunnen volkoren boterhammen of wraps zijn met 30+ kaas, magere kipfilet, 100% notenpasta of (zelfgemaakte) hummus. Om ervoor te zorgen dat je kind voldoende groenten binnenkrijgt, kun je wat komkommer, wortel of rauwe paprika meegeven. Laat hem of haar zelf meebeslissen welke groenten erin gaan. Om het nog wat aantrekkelijker te maken, kun je groentespiesjes rijgen, bijvoorbeeld gemixt met mozzarella. Van fruit maak je makkelijk een fruitsalade; dat wordt beter gegeten dan een hele appel of peer.

Hoe vul je een broodtrommel?

Een stevige broodtrommel die goed sluit is een must. Je kunt boterhammen (of wraps, of gezonde pannenkoeken) eventueel de avond van tevoren al smeren en ’s nachts invriezen. Tegen lunchtijd zijn ze dan ontdooid. Vooral slim bij beleg als kaas, zodat het niet ‘zweterig’ wordt. Een broodtrommel met vakjes is handig omdat je dan naast de koolhydraten ook gemakkelijk iets als groenten, balletjes falafel of een eitje kunt meegeven zonder dat die geplet worden. Geef geen bederfelijk beleg mee, zoals rosbief of filet americain.

Hoe maak je een broodtrommel zo leuk mogelijk?

Variatie is het belangrijkste bij het vullen van broodtrommels. Dat vergroot niet alleen de kans dat je kind alles opeet, maar is ook in de basis erg gezond. Kies dus voor verschillende soorten volkoren koolhydraten, varieer met beleg en zorg ervoor dat alles er aantrekkelijk uitziet. Maak bijvoorbeeld eens spiesjes van pannenkoeken, bak hartige, gezonde muffins of maak deze boterhamuiltjes. Leuk voor het tien-uurtje: in het weekend samen een healthy bananenbrood bakken, of mueslirepen. Die kun je dan gedurende de hele week meegeven!

Spek-kaaspannenkoeken op een stokje

Alle pannenkoeken op een stokje! Een machtig lekker hapje met spek, kaas en stroop. Leuk voor een (kinder)verjaardag!  SNACK – 16 STUKS – 30 MIN. INGREDIËNTEN200 g pannenkoekmix2 middelgrote eieren400 ml halfvolle melk4 plakken Zaanlander  jong belegen 48+16 plakjes ontbijtspek4 tl zonnebloemolie2 el schenkstroopkoekenpan (⍉ 20 cm)16 tapasprikkers Pannenkoekenbeslag makenMeng met een garde de pannenkoekmix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Halveer de plakken kaas. Krokant spek bakkenVerhit een koekenpan en bak hierin het spek in gedeeltes krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier. SpekpannenkoekenVerhit ½ tl zonnebloemolie in de koekenpan en schep hierin 1/8 deel van het beslag. Leg 2 plakjes spek op het beslag en keer als de onderkant bruin is de pannenkoek om. Bak de andere kant bruin en keer weer om. Leg er een halve plak kaas op, zet het vuur laag en laat ca. 1 min. smelten. Rollen en rijgenHaal de pannenkoek uit de pan en rol hem zo strak en netjes mogelijk op. Herhaal met de rest van de olie, beslag, spek en kaas. Snijd de slordige zijkantjes eraf. Snijd alle opgerolde pannenkoeken in 6 stukjes en rijg 3 stukjes aan een tapasprikker. Besprenkel met de stroop.
00:20