Bbq-recepten met tonijn
Bbq-recepten met tonijn

Bbq-recepten met tonijn

Tonijn kun je prima grillen op de barbecue, maar is ook heerlijk in een salade voor erbij. Met deze recepten maak je van de barbecue een succes.

Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa

Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa

  1. Steek de barbecue aan. Meng de sojasaus, olie, de helft van de sinaasappelsap en de paprikapoeder in een ruim bakje waar een deksel op kan. Halveer de rode ui, snijd 1 helft in dunne halve ringen en voeg toe aan de marinade. Leg de tonijnsteaks erin en laat ze met de deksel op het bakje in de koelkast marineren tot gebruik.
  2. Snipper de andere helft van de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de gesnipperde ui, paprika, jalapeño, honing en de rest van het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook. Laat de salsa 10 min. inkoken op middelhoog vuur en neem van het vuur. Snijd de ananas in kleine blokjes en schep door de salsa. Neem de tonijnsteaks uit de marinade en gril ze op een heet gedeelte van de barbecue 3-4 min. Keer halverwege. Serveer met de warme salsa.