Favoriete recepten van De Hippe Vegetariër
Favoriete recepten van De Hippe Vegetariër

Favoriete recepten van De Hippe Vegetariër

Foodblogger Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër koos voor de Nationale Week Zonder Vlees haar favoriete vegetarische en vegan recepten en recepten zonder vlees en vis van Allerhande.

Avocado en een gepocheerd ei op toast
Avocado en een gepocheerd ei op toast

Avocado en een gepocheerd ei op toast

Ingrediënten

2 personen

2 sneetjes

roggebrood

1 el

azijn

2

mais scharreleieren

1

avocado

1 tl

zwart sesamzaad

½ bakje

tuinkers

1 tl

sriracha sauce

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  1. Rooster het brood in de broodrooster. Breng ondertussen een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 4 min.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en beleg er de roggetoast mee.
  3. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op de toast. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het sesamzaad en de tuinkers erover en besprenkel met de sriracha.