Aantal personen
300 gram volkorenpenne
volkorenpenne
1 ui
ui
4 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
3 tenen knoflook
knoflook
500 gram cherrytomaten
cherrytomaten
1 eetlepel kristalsuiker
kristalsuiker
400 gram wilde spinazie
wilde spinazie
250 gram mozzarella
mozzarella
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Pers 2 tenen knoflook erboven uit. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe.
Verhit olie in een koekenpan en fruit de rest van de geperste knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 min. al omscheppend slinken. Giet de pasta af. Scheur de mozzarella in stukken. Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de mozzarella en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.