Italiaanse spinazierecepten

Zoek je Italiaanse recepten met spinazie? De lekkerste Italiaanse recepten met spinazie op een rij.

Penne met spinazie

Ingrediënten

Aantal personen

300 gram volkorenpenne

1 ui

4 eetlepel traditionele olijfolie

3 tenen knoflook

500 gram cherrytomaten

1 eetlepel kristalsuiker

400 gram wilde spinazie

250 gram mozzarella

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Pers 2 tenen knoflook erboven uit. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe.

  2. Verhit olie in een koekenpan en fruit de rest van de geperste knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 min. al omscheppend slinken. Giet de pasta af. Scheur de mozzarella in stukken. Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de mozzarella en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.