Kerst op school
Kerst op school

Kerst op school

Kerst vieren op school betekent feestelijke hapjes uitdelen! Kook samen met je kind(eren) de lekkerste kerstgerechtjes. Met deze traktaties geniet de hele klas mee.

Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg maken

Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg maken

Ingrediënten

16 porties

4 plakken

diepvries roomboterbladerdeeg

16

cocktailworstjes

1

middelgroot ei

5 g

verse basilicum

100 g

snoeptomaatjes

Dit heb je nodig

  • groot bord (Ø15 cm)

  • bakpapier

  • bakkwastje

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Leg een bord van 15 cm doorsnee in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Laat de worstjes uitlekken. Snijd elk plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken van 6 x 6 cm. Maak in een hoek van het deeg op 1 cm vanaf de randen een inkeping met de vorm van een hoek van 90°. Doe hetzelfde bij de hoek er schuin tegenover. De zijden van de inkepingen zijn ca. 2 cm. Leg een worstje in het midden van het vierkantje met de lange kanten naar de inkepingen toe. Vouw de buitenste rand linksboven en rechtsonder over het worstje naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan.
  3. Verdeel de pakketjes rondom een bord. Laat de zijkanten van de pakketjes een beetje overlappen en druk aan. Verwijder daarna het bord. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg met het ei.
  4. Bak in het midden van de oven in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met het basilicum en de tomaatjes.