Kindvriendelijke hoofdgerechten
Kindvriendelijke hoofdgerechten

Kindvriendelijke hoofdgerechten

Met wat hulp, geduld en slimme trucs groeien kinderen uit tot heuse chefs. Betrek ze bij het hele proces: van het bedenken van het menu tot het maken van het boodschappenlijstje en het roeren in de pan. Dit zijn onze favoriete kinder-hoofdgerechten!

Sterrenpizza

Sterrenpizza

  1. Los in een mengkom het zout op in het lauwwarme water. Voeg in 1 keer de bloem en gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of kneed met de hand. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand.
  2. Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone (thee)doek en zet 1 uur in de koelkast.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in gelijke 4 porties (per 8 porties). Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal. Laat afgedekt 2­3 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.
  4. Verwarm de oven met daarin twee bak­ platen voor op 230 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Pak 1 bol deeg en rol het deeg met behulp van de deegroller uit tot Ø 12 cm. Snijd er 2 sterren uit (per 8 porties). Klop het overtollige griesmeel eraf. Herhaal met de andere deegbollen.
  5. Leg 2 sterrenpizza’s naast elkaar op 1 vel bakpapier. Leg nog 2 pizza’s op een ander vel bakpapier (per 8 porties). Bestrijk de pizza’s met de tomaten­groentepuree. Beleg met reep­jes paprika en bestrooi met geraspte kaas. Gebruik ovenhandschoenen om de hete bakplaten uit de oven te halen en leg op elke bakplaat een vel bakpapier met 2 sterren­ pizza’s (per 8 porties). Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi met basilicumblaadjes. Serveer direct. Bak zo ook de rest van de pizza’s.