Kidsproof kerstmenu 2022
Kidsproof kerstmenu 2022

Kidsproof kerstmenu 2022

Kerst. De periode van lekker eten en drinken. Én dat geldt ook voor de kleintjes. Met deze kidsproof kerstgerechten - waar ze zelf aan mee kunnen helpen - gaan ook de allerkleinsten lachend aan tafel. Van komkommer kerstboompjes tot smeltende sneeuwpopkoekjes. Wij maken het deze kerst extra feestelijk, ook voor de kids!

Kerstfavoriet: chocokerstboom met hazelnoot en aardbeien

Kerstfavoriet: chocokerstboom met hazelnoot en aardbeien

Ingrediënten

12 porties

540 g

vers bladerdeeg

4 el

Nutella hazelnootpasta

20 g

hazelnoten

1

middelgroot ei

10 g

gevriesdroogde aardbeien

2 takjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de twee rollen bladerdeeg op elkaar en snijd er een zo groot mogelijke kerstboom uit. Begin hiervoor onderaan. Maak eerst een stam en werk naar de zijkanten toe voor de onderkant van de takken. Houd de onderkant van de takken zo breed mogelijk en snijd vanaf de zijkanten schuin omhoog naar de middelste hoogste punt. Leg 1 van de twee vormen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Roer de Nutella los met een vork en verdeel met de achterkant van een lepel over de kerstboom, neem ook de steel mee. Laat 1 cm van de randen vrij. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over de Nutella. Leg de andere plak kerstboombladerdeeg erop. Druk de zijkanten een beetje aan.
  3. Snijd met een uitsteekvorm een ster uit een restje van het bladerdeeg en plak deze op het bovenste puntje van de kerstboom, als piek. Laat de stam van onder tot boven heel, en maak horizontale inkepingen waardoor er takken ontstaan van 1½ cm breed. Draai de repen – de takken – in een spiraal een paar keer rond.
  4. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk de kerstboom met de bakkwast.
  5. Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en verkruimel de gevriesdroogde aardbeien erboven. Verdeel de blaadjes van de munt erover.