- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Basisrecept kwarktaart
Kies allereerst het type kwarktaart dat je wilt maken: een no-bake of een gebakken kwarktaart. In het eerste geval maak je bijvoorbeeld een bodem van gemalen koekjes met een beetje gesmolten boter om het te laten plakken. Erbovenop verdeel je een mengsel van kwark, eventueel room, suiker en iets om het te laten opstijven, zoals gelatine. Je kunt de taart afmaken met bijvoorbeeld vers fruit, compote of zelfgemaakte fruitgelei. Voor een gebakken kwarktaart maak je de bodem niet apart, maar klop je eierdooiers met suiker, kwark en een beetje bloem voor stevigheid los. Klop de eiwitten in een andere kom stijf en schep het eiwit voorzichtig door het beslag. Dit maakt de kwarktaart luchtiger én zachter.
Kwarktaart versieren: wat kan er allemaal op?
Vers fruit doet het altijd goed op een kwarktaart. Het leukste is dan om een ingrediënt te gebruiken dat ook ín de taart zit. Denk aan verse aardbeien, sierlijke en flinterdunne krullen citroen- of sinaasappelschil of geraspte chocolade. Je kunt ook een (fruit)compote maken als topping van de kwarktaart, zoals bij deze cranberry-kwarktaart. Verder kun je de taart extra mooi versieren met eetbare bloemen, of verse kruiden zoals blaadjes munt of tijm.
Kwarktaart invriezen: kan dat?
Een kwarktaart kun je heel goed invriezen. Verpak de taart luchtdicht in een plastic zak of grote bak en vries de taart in. Laat eventuele toppings of garnering achterwege. In de vriezer is een kwarktaart ongeveer 3 maanden houdbaar. Laat hem voordat je de taart wilt eten ontdooien in de koelkast. Het ontdooien duurt afhankelijk van de grootte van de taart 12 tot 24 uur. Zorg er dus voor dat je hem op tijd uit de vriezer haalt. Heb je losse puntjes ingevroren? Die zijn sneller ontdooid.
Kwarktaart met aardbeien
00:49