- 1
- 2
- 3
Aantal porties
300 gram ongebrande pistachenoten | |
25 gram kristalsuiker | |
0.25 theelepel zout | |
50 ml zonnebloemolie |
met bakpapier beklede bakplaat
blender of keukenmachine
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de pistachenoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 7 min.
Doe de noten in een schone theedoek, vouw de doek dicht en wrijf erover. Zo komen de velletjes van de noten los. Doe de noten in een zeef of vergiet en schud de losse velletjes eruit.
Doe de noten met de suiker en het zout in de blender. Maal de pistachenoten in 10-15 min. tot een gladde pasta. Voeg na 5 min. de olie toe. Schraap af en toe de randen van de blender schoon met een pannenlikker. De pistachepasta blijft enkele weken goed in de koelkast, of vries de pasta in voor een langere houdbaarheid.