Zomerse soep recepten
Zomerse soep recepten

Zomerse soep recepten

Soep kan altijd. Ja, zelfs in de zomer. Dan genieten we van koele soepen zoals gazpacho. Maar een lichte bouillon kan ook zeer welkom zijn na een zomerse regenbui.

Gezonde gazpacho

Gezonde gazpacho

  1. Kerf een kruisje in de onderkant van de tomaten. Doe in een pan, schenk er het kokende water overheen en laat de tomaten 20 sec. staan. Schep uit het hete water in een bak met ijskoud water. Giet af en pel de velletjes eraf.
  2. Snijd de rode ui in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ¾ van het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de rest van de paprika in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd ¾ van de komkommer in plakken van ca. 2 cm. Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de peterselie grof.
  3. Doe de ontvelde tomaten, ui, knoflook, grove stukken paprika (hou de blokjes apart) en plakken komkommer (hou de blokjes apart), peterselie, de helft van de olie en de rodewijnazijn in de blender en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 4 uur in de koelkast om ijskoud te worden.
  4. Schenk de soep in 4 glazen (per 4 personen) en bestrooi voor het serveren met de blokjes komkommer en paprika. Besprenkel met de rest van de olie.