Omelet bakken

Kookles

- 04:14 min.

Zoek je een overheerlijk omelet recept? In deze video zie je precies hoe je een omelet bakt. In de variant maken we een Chinese omelet.

Omelet recept:
Stap 1:
Breek 3 eieren boven een kom. Voeg wat peper en zout toe en roer los met een vork. Niet te lang of te hard, want dan verlies je luchtigheid. Voor extra smeuïgheid kun je een eetlepel water of melk toevoegen. Een omelet maken met verse kruiden kan ook. Voeg dan een paar eetlepels bieslook, peterselie en een theelepel gedroogde dragon toe.

Stap 2: Verwarm een koekenpan van zo’n 20 cm doorsnede met antiaanbaklaag 30 seconden op middelhoog vuur. Doe de boter in de pan en wacht tot het bruist en niet verkleurt. Verdeel de boter over de hele pan. Draai nu het vuur hoog en schenk het eimengsel in de pan. Bak heel kort, slechts 5 seconden. Houd de pan schuin op het vuur en duw met een spatel het ei naar boven, zodat het nog vloeibare ei naar beneden komt en kan stollen. Doe dit een paar keer totdat al het ei gestold is en zet het vuur lager. Dit duurt alles bij elkaar zo’n 30 seconden. Bak hem niet te lang, want een omelet moet zacht zijn van binnen.

Stap 3: Zorg dat de randen goed loszitten. Vouw dan de omelet met behulp van een spatel dubbel. Dit doe je in de pan en niet op het bord. Laat de omelet soepel op een warm bord glijden.

Chinese omelet bakken:
Stap 1:
Breek 3 eieren boven een kom. Voeg wat peper toe en 1 eetlepel sojasaus. Roer los met een vork. Niet te lang of te hard, want dan verlies je luchtigheid.

Stap 2: Zet de grill van de oven aan. Snijd 1 bosuitje in ringen. Verwarm een koekenpan van zo’n 20 cm doorsnede met antiaanbaklaag 30 seconden op middelhoog vuur. Doe er 1 eetlepel sesamolie in. Zorg dat de hele bodem met de olie is bedekt en draai het vuur hoog. Doet het ei erin en verdeel het over de bodem van de pan. Bak heel kort, slechts 5 seconden. Doe het vuur weer uit. Bestrooi de omelet met een half bakje ijsgarnalen, een bakje hamblokjes, een handvol taugé en wat bosui. Vouw hem met een spatel dubbel. Zet de Chinese omelet nog 5 minuten onder de grill en strooi de rest van de bosui erover.

Veel succes met dit (Chinese) omelet recept. Eet smakelijk!