Cake bakken

Kookles

- 03:42 min.

Wil je een cake bakken, maar weet je niet zeker hoe dit moet? In deze video van Allerhande wordt uitgelegd hoe je een vanillecake maakt.

Vanillecake bakken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de cakevorm dun met boter en bestrijk deze met een eetlepel cakemeel. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dan rijst de cake namelijk veel beter. Doe 250 gram boter, 250 gram suiker en een mespuntje zout in de beslagkom. Klop het met de mixer in 10 minuten.
Klop de 5 eieren er één voor één door. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen in het beslag. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn, anders schift het beslag.

Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit met een mes. Zeef 250 gram cakemeel boven het beslag en spatel het samen met het vanillemerg voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet de cake in het midden van de oven. Zet de oven op 170 graden en bak in circa 1 uur goudbruin. Een cake bakken duurt in de ene oven langer dan in de andere. Houd de cake dus goed in de gaten tijdens het bakken. Controleer op gaarheid door een satéprikker in het midden te prikken. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar.