Rodekool-wortelstamppot

Receptvideo

- 03:21 min.

Wie is er niet dol op op een lekker Hollands stamppotje? In deze receptvideo laten we je zien hoe je een vegetarische stamppot met rodekool en wortel maakt. Eet smakelijk!

Rodekool-wortelstamppot maken:
Schil 1 kilo iets kruimige aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af. Schil ondertussen 250 gram winterpeen en rasp grof. Snijd een halve rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. 


Wokken
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de kool, peen en 1 theelepel gemalen komijn met 200 milliliter water 10 minuten. Voeg 2 eetlepels rodewijnazijn toe. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak een schaal vegaballetjes in 8 minuten bruin.

Stampen
Verwarm 150 milliliter magere melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en meng de melk erdoor. Snijd 40 gram selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en 100 gram blanke rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Warm nog 2 minuten door. Serveer met de balletjes. Zo maak je rodekool-wortelstamppot.