Beef wellington

Receptvideo

- 04:03 min.

Een echte klassieker, deze beef wellington. Lekker voor bijvoorbeeld het kerstdiner. In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het maakt.

Ossenhaas en champignons bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep 600 gram ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd 250 gram kastanjechampignons zeer fijn. Snijd 13 gram bieslook en de blaadjes van 10 gram platte peterselie fijn. Verhit 15 gram boter in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Meng de bieslook en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

Parmaham
Leg op een stuk vershoudfolie van ongeveer 30 bij 40 centimeter 160 gram parmaham in plakken in 3 rijen naast elkaar, laat het iets overlappen. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de parmaham en leg de ossenhaas erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de ham strak om de ossenhaas.

Bladerdeegpakketje maken
Rol 270 gram vers bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas uit de folie en leg op het deeg. Vouw het deeg dicht tot een pakket, zorg dat al het vlees bedekt is. Het deeg mag op de randen 1 centimeter overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan. Draai het vlees voorzichtig om zodat de naad niet meer zichtbaar is. Steek of snijd figuurtjes uit de restjes deeg en druk ze op het deeg. Splits 1 ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees. Zet het ongeveer 35 minuten in het midden van de oven, of tot de thermometer 50 graden aangeeft. Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees aan tafel in dikke plakken. Zo maak je beef wellington.