Kipgehaktbrood met venkel en ei

Receptvideo

- 03:36 min.

Deze frisse versie van gehaktbrood uit de oven staat gezellig op een buffet of brunchtafel. Als je hem aansnijdt ziet iedereen hoe lekker het gehaktbrood van kip gevuld is.

Eieren en venkel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 5 eieren 6 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Snipper 2 uien. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui 3 minuten. Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van 3 venkelknollen. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en snijd de rest fijn. Voeg de fijngesneden venkel, 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden en 1 eetlepel kipkruiden met zout aan de ui toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.

Gehaktbrood maken
Rasp ondertussen 75 gram Parmezaanse kaas. Maal 750 gram kipdijfilet fijn in de keukenmachine. Meng de kip, kaas, het laatste ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom. Vet de cakevorm in. Verdeel de plakken venkel over de bodem van de vorm. Schep een kwart van het gehaktmengsel erop en druk aan.
Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan. Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Laat het brood 5 minuten rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel. Snijd in plakken. Zo maak je kipgehaktbrood met venkel en ei.