Parelhoenbouten met venkel en granaatappelsaus

Receptvideo

- 03:24 min.

Maak zelf parelhoenbouten uit de oven met venkel en granaatappelsaus. Met deze receptvideo, die alles stap voor stap uitlegt, weet je zeker dat het lukt.

Marineren
Rasp de oranje schil van 2 persmandarijnen. Pers de vruchten uit. Meng het mandarijnrasp, -sap, 240 millliliter granaatappelsap, 20 milliliter honing, 2 theelepels zonnebloemolie en zout in een kom tot een marinade. Maal 4 theelepels venkelzaad in een vijzel. Wrijf er 4 parelhoenbouten mee in. Kneus 4 tenen knoflook en leg ze in de marinade. Schenk de marinade over de parelhoenbouten. Snijd de onderkant van 600 gram venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd elke helft in 4 parten. Leg de venkel met de parelhoen in de ovenschaal van 30 bij 40 centimeter. Schep om. Dek het af met vershoudfolie en laat minimaal 4 tot maximaal 12 uur in de koelkast marineren. Neem de parelhoen uit de koelkast en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm na 45 minuten de oven voor op 200 graden.

Parelhoen de oven in
Bak de parelhoen in ongeveer 50 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem de ovenschaal uit de oven. Schep de bouten en venkel op een schaal. Houd het warm onder aluminiumfolie.

Granaatappelsaus maken
Schenk het achtergebleven vocht door een zeef in een steelpan. Kook het vocht op middelhoog vuur in 20 minuten in tot een dikke saus. Halveer ondertussen 1 granaatappel. Leg 1 helft met de snijkant naar beneden losjes in je hand. Tik boven een kom met een pollepel op de vrucht, zodat de pitjes in de kom vallen. Doe dit ook met de andere helft. Schenk de saus in een kommetje en laat hem iets afkoelen. Verdeel de granaatappelpitjes over de parelhoen en de saus. Zo maak je parelhoenbouten met venkel en granaatappelsaus.