Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

Receptvideo - 00:31 min.

Entrecote is heerlijk om te grillen op de barbecue! Met deze zelfgemaakte salsa verde van verse groene kruiden, kappertjes en ansjovis wordt-ie extra lekker.

Salsa verde maken
Steek de barbecue aan. Haal voor de salsa verde de blaadjes van 15 g takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer. Snijd 15 g koriander en 15 g peterselie grof en voeg samen met 1 el kappertjes, 2 ansjovisfilets en 4 el olijfolie toe aan de muntblaadjes. Maal tot een gladde saus en doe in een kom. Pers ½ citroen erboven uit. Roer nog 1 el kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Entrecote grillen
Bestrijk 4 entrecotes aan beide kanten met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de entrecotes op de barbecue als de kolen gloeien. Bak ze, afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, ca. 5 min. (medium). Keer halverwege.

Vlees laten rusten
Neem de entrecotes van de barbecue en laat 5 min. rusten onder de deksel van een pan of aluminiumfolie. Serveer de entrecotes met de salsa verde.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.