bewaar
Hartige gevulde pannenkoekjes met spinazie, ham & spek
Hartige gevulde pannenkoekjes met spinazie, ham & spek
bewaar

Hartige gevulde pannenkoekjes met spinazie, ham & spek

Met een Italiaanse vulling worden de oer-Hollandse pannenkoekjes nóg lekkerder.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
232waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

pijnboompitten

450 g

diepvries fijngesneden spinazie

250 g

ricotta

2 el

pesto arrabbiata

200 g

gegrilde-yorkhamreepjes

150 g

kaas voor pizza

225 g

koelverse tomatensaus pesto pomodori

8

pannenkoeken naturel

8 plakjes

ontbijtspek

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Met een Italiaanse vulling worden de oer-Hollandse pannenkoekjes nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Doe de ontdooide spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor. Verwarm de tomatensaus in een andere pan.

2

Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op. Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

variatietipExtra hartig? Gebruik dan de ambachtelijke pannenkoeken met spek (koelvers). Laat dan het ontbijtspek achterwege.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.