Koreaanse bibimbap
Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal.
Ingrediënten
4 personen
4 el
sesamzaad
1
komkommer
2
zoete puntpaprika's
1
limoen
300 g
peen julienne
300 g
1 minuut basmatirijst
4 el
arachideolie
300 g
rundergehakt
1 el
sambal oelek
4
middelgrote eieren
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.
Pers de limoen uit. Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, peen julienne en het gehakt. Leg het ei erop. Lekker!
Koreaanse bibimbap
Instructievideo - 01:53 min.
Koreaanse bibimbap
Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.
Pers de limoen uit. Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, peen julienne en het gehakt. Leg het ei erop. Lekker!
variatietip:Lekker met extra sambal
variatietip:Bibimbap is er in verschillende varianten, maar de basis is altijd witte rijst met rauwe of kortgebakken groenten en ei, aangevuld met gekruid vlees of tofu. In Korea zijn ze er gek op. En wij in Nederland ook!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 el sesamzaad
1 komkommer
2 zoete puntpaprika's
1 limoen
300 g peen julienne
300 g 1 minuut basmatirijst
4 el arachideolie
300 g rundergehakt
1 el sambal oelek
4 middelgrote eieren