Stroganoff-schnitzel met bonensalade
Stroganoff-schnitzel met bonensalade

Stroganoff-schnitzel met bonensalade

Snel, makkelijk en (als vanzelfsprekend) lekker. De saus maakt dit gerecht af.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

200 g

verse sperziebonen

2 el

traditionele olijfolie

125 g

ongepaneerde varkensschnitzel

1 zakje

stroganoffsaus

150 g

1 minuut basmatirijst

2 el

sladressing yoghurt

Snel, makkelijk en (als vanzelfsprekend) lekker. De saus maakt dit gerecht af.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzel met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

2

Verwarm ondertussen de stroganoffsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijst in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Spoel de sperziebonen onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de bonen en dressing. Stort de rijst op 1 bord. Leg er de schnitzel bij. Schep de stroganoffsaus over de schnitzel en serveer met de bonensalade.

tip

variatietipStroganoffsaus is ook lekker bij gegrilde kipfilet of biefstuk.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.