Gnocchi met spek en pecorino
Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
- 360 g snoepgroente tomatenmix
- 500 g gnocchi
- 125 g rucola
- 75 g Pecorino Romano
- 15 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 479 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Gnocchi met spek en pecorino
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi met spek en pecorino
- 75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege.
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 360 g snoepgroente tomatenmix
Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
- 500 g gnocchi
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 125 g rucola
- 75 g Pecorino Romano
- 15 g verse basilicum
Giet af, schep op een platte schaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.