Gnocchi met spek en pecorino
Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.
330 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
75 g
360 g
500 g
125 g
75 g
15 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 08 - De Franse keuken thuis
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Gnocchi met spek en pecorino
Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.

hoofdgerecht
4 personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
360 g snoepgroente tomatenmix
500 g gnocchi
125 g rucola
75 g Pecorino Romano
15 g verse basilicum




