Taco's met groentechili sin carne & zoete aardappel
Taco's met groentechili sin carne & zoete aardappel

Taco's met groentechili sin carne & zoete aardappel

Deze vegetarische chili met extra veel groenten doet qua smaak niet onder voor de variant met gekruid gehakt.

35 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

courgette

4 el

arachideolie

1 el

paprikapoeder

1 tl

gemalen komijn

300 g

zoete aardappel

1 zak

paprikamix

300 g

salsasaus mild

400 g

zwarte bonen

425 g

flageolets

Deze vegetarische chili met extra veel groenten doet qua smaak niet onder voor de variant met gekruid gehakt.

Aan de slag

1

Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min. Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.

3

Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met tacoschelpen en Griekse yoghurt 0%

Groentechili sin carne

Instructievideo - 02:39 min.