Makreel uit de oven met ketjap en sambal met uitjes en bonen

De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven.

800 kcal

30 min. bereiden, 25 min. oventijd

licht pittig

4/5

(156)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (22 x 22 cm)


2017 nr. 04 - Over de vloer bij de boer

Allerhande Box Week 11 2018 - Allerhande Box Week 11 2018

Allerhande Box - Allerhande Box

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en de helft van het water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal. Zet ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 min.

  2. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en de rest van het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af.

  3. Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

  • algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
  • combinatietipHou je van pittig? Gebruik dan wat extra sambal.

Wat vond je van dit recept?

Makreel uit de oven met ketjap en sambal met uitjes en bonen

De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig