Fusilli met ham en zongedroogde-tomatensaus
Fusilli met ham en zongedroogde-tomatensaus

Fusilli met ham en zongedroogde-tomatensaus

Door de kikkererwten, koriander en Griekse yoghurt krijgt je pasta een fris, oosters tintje.

20 min. bereiden
licht pittig
30waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

fusilli

150 g

zongedroogde tomaten in olie

100 g

coburgerham

1 teen

knoflook

2

uien

½ sachet

chilivlokken*

200 g

kikkererwten in blik

7½ g

verse koriander

4 el

Griekse yoghurt

75 g

rucola

Door de kikkererwten, koriander en Griekse yoghurt krijgt je pasta een fris, oosters tintje.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de pasta in de pan en kook in 9 min. beetgaar.

2

Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten fijn en de ham in reepjes. Maak de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

3

Verhit 2 el van de opgevangen olie in de hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg de tomaten, ham en chilivlokken toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Schep regelmatig om.

4

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn.

5

Giet de pasta af. Schep de pasta met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel. Warm nog even door en verdeel over de borden.

algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.