Toast met makreelrillette

Hét hapje voor visliefhebbers.

85 kcal

10 min. bereiden, 10 min. oventijd

3.2/5

(5)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 10 sneetjes meerzadenbroden

    meerzadenbroden

  • 7.5 gram verse dragon

    verse dragon

  • 3 eetlepel mayonaise

    mayonaise

  • 150 gram gerookte graatloze makreelfilet

    gerookte graatloze makreelfilet

  • 20 zoetzure augurken extra fijn

    zoetzure augurken extra fijn

Dit heb je nodig

  • uitsteekvormpje (Ø 8 cm)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd of steek met een uitsteekvormpje 20 broodrondjes uit 10 dunne sneetjes brood. Bak deze aan één kant ca. 10 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de dragon fijn en houd wat apart ter garnering. Prak met een vork de dragon en mayonaise door de makreelfilet. Breng op smaak met versgemalen peper.

  3. Snijd de augurken 2 keer in de lengte in, maar niet door. Verdeel de makreelrillette over de toast en garneer met de augurkenwaaiers en wat dragon.

  • variatietipIn plaats van dragon kun je ook dille gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Toast met makreelrillette

Hét hapje voor visliefhebbers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig