Gezonde spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese doet het áltijd. Hij is lekker, makkelijk en snel (met 20 minuten op tafel). Kortom, het perfecte basisrecept. Tip: maak een dubbele portie saus en vries in voor later.
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
2
uien
2
dunne preien
300 g
winterpenen
4 stengels
bleekselderij
2 el
(olijf)olie
3 tl
gedroogde Italiaanse kruiden
300 g
rundertartaar
½
kippenbouillontablet minder zout
300 g
volkorenspaghetti
800 g
tomatenblokjes
80 g
geraspte belegen 30+ kaas
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in de pan en bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de tartaar toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak 5 min.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan de tartaar en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de borden en bestrooi met de kaas.
Gezonde spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese doet het áltijd. Hij is lekker, makkelijk en snel (met 20 minuten op tafel). Kortom, het perfecte basisrecept. Tip: maak een dubbele portie saus en vries in voor later.

hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in de pan en bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de tartaar toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak 5 min.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan de tartaar en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de borden en bestrooi met de kaas.
dieettip:Het groentebouillontablet minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
serveertip:Lekker met blaadjes vers basilicum
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
bewaartip:Maak een dubbele hoeveelheid van de saus en vries de helft in (laat eerst even afkoelen). Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
2 uien
2 dunne preien
300 g winterpenen
4 stengels bleekselderij
2 el (olijf)olie
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
300 g rundertartaar
½ kippenbouillontablet minder zout
300 g volkorenspaghetti
800 g tomatenblokjes
80 g geraspte belegen 30+ kaas