Spaghetti bolognese met geraspte kaas
Tijd voor pasta! Wat dacht je van spaghetti bolognese met geraspte kaas? Ja, inderdaad, daar heb je zin in.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g winterpenen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 300 g half-om-halfgehakt
- 520 g pastasaus basilicum
- 300 g spaghetti
- 100 g geraspte kaas 30+
Advertentie
Bereiden
- Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm. Halveer de prei, was onder koud stromend water en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, knoflook, peper en zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de pastasaus toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en bestrooi met de kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 706 kcal
- eiwit 36 g
-
koolhydraten 74 g
waarvan suikers 13 g -
vet 27 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 840 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Spaghetti bolognese met geraspte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti bolognese met geraspte kaas
- 250 g winterpenen
- 3 stengels bleekselderij
Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm.
- 1 prei
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
Halveer de prei, was onder koud stromend water en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, knoflook, peper en zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- 300 g half-om-halfgehakt
- 520 g pastasaus basilicum
Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de pastasaus toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
- 300 g spaghetti
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 100 g geraspte kaas 30+
Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en bestrooi met de kaas.