Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­rasp­te kaas

Tijd voor pasta! Wat dacht je van spaghetti bolognese met geraspte kaas? Ja, inderdaad, daar heb je zin in.

(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Tijd voor pasta! Wat dacht je van spaghetti bolognese met geraspte kaas? Ja, inderdaad, daar heb je zin in. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm. Halveer de prei, was onder koud stromend water en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, knoflook, peper en zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de pastasaus toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en bestrooi met de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 706 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 74 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Spaghetti bolognese met geraspte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­rasp­te kaas

1
1
  • 250 g winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij

Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes van een ½ cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in stukjes van een ½ cm.

2
2
  • 1 prei
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Halveer de prei, was onder koud stromend water en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, knoflook, peper en zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 520 g pastasaus basilicum

Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de pastasaus toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

5
5
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 100 g geraspte kaas 30+

Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.