bewaar
Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden
Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden
bewaar

Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden

Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

3

AH Buitenbeentjes puntpaprika's

6

salade-uitjes

15 g

verse platte peterselie

25 g

verse bieslook

125 g

goudsalami

4

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

100 g

geraspte Parrano

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 22 cm, ingevet)

Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

2

Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.

3

Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in reepjes. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.

4

Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.

Quiche met salami, puntpaprika en kruiden

Instructievideo - 00:36 min.