bewaar
Bietenburgers van de BBQ
Bietenburgers van de BBQ
bewaar

Bietenburgers van de BBQ

Op en top een vega burger, vol smaak door de gegrilde groenten.

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

350 g

verse groene asperge

2 el

milde olijfolie

4

bietenburgers

4

bakkersbollen wit

200 g

pompoenhummus

80 g

rucola

60 g

milde kiemgroente

Dit heb je nodig

  • barbecue

Op en top een vega burger, vol smaak door de gegrilde groenten.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de uien in ringen van een ½ cm. Bestrijk de ui en asperges met de olie en gril ca. 8 min. op de barbecue. Keer de ui halverwege en de asperges regelmatig. Neem van de barbecue. Gril de bietenburgers ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ca. 30 sec. op de snijkant.

2

Bestrijk elke onderste helft van de broodjes met 1 el pompoenhummus. Verdeel er achtereenvolgend wat rucola, de bietenburgers, de rest van de hummus, de ui, asperges en kiemgroenten over. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

serveertipServeer er een AH Maaltijdsalade geitenkaas bij. Doe in een saladeschaal en meng de rest van de rucola erdoor.

algemeenBietenburgers zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van bietenburgers kun je ook AH Biologische Groenteburgers gebruiken.

Bietenburger van de BBQ

Instructievideo - 00:34 min.