Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 el olijfolie mild
- 200 g verse spinazie
- 125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom)
- 250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan
- 200 g gekleurde snoeptomaatjes
- ½ citroen
Lekker erbij
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.
- Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.
- Verdeel de pasta en de groene saus over de borden. Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.
serveertip:
Lekker met vers basilicum.

Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 490 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 480 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
- 1 teen knoflook
- 1 takje rozemarijn
Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn.
- 1 el olijfolie mild
- 200 g verse spinazie
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.
- 125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom)
Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit.
Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- 250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 g gekleurde snoeptomaatjes
- ½ citroen
Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.
Verdeel de pasta en de groene saus over de borden.
Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.
serveertip:
Lekker met vers basilicum.