Vegan loaded fries Japanse stijl
Kapsalon goes vegan. Mét extra Japanse toppings.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g verse Franse friet
- 1 el zonnebloemolie
- 230 g Vegetarische Slager kipstuckjes
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
- 4 el Jean Bâton vegan mayo (potje, 235 g)
- 2 tl wasabipaste
- 1 el kraanwater
- 25 g jonge bladsla met veldsla
- 50 g paksoi (in stukjes gesneden)
- 1 el sushi ginger
- 25 glaasjes jonge bladsla met veldsla
- 50 g radijsjes (in reepjes gesneden)
- 50 g koelverse sojabonen
- 4 el zoete chilisaus
Keukenspullen
- bakpapier
- 4 aluminium schalen (15 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin. Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan. Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur. Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.
- Verdeel eerst de helft van de sla en paksoi over de aluminium schalen, daarna de friet. Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember. Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.

Vegan loaded fries Japanse stijl
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 840 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Vegan loaded fries Japanse stijl
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan loaded fries Japanse stijl
- 700 g verse Franse friet
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
- 1 el zonnebloemolie
Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan.
- 230 g Vegetarische Slager kipstuckjes
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur.
- 4 el Jean Bâton vegan mayo
- 2 tl wasabipaste
- 1 el kraanwater
Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.
- 25 g jonge bladsla met veldsla
- 25 g paksoi
Verdeel eerst de sla en paksoi over de aluminium schalen, daarna de friet.
- 1 el sushi ginger
- 25 glaasjes jonge bladsla met veldsla
- 25 g paksoi
- 50 g radijsjes
- 50 g koelverse sojabonen
Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember.
- 4 el zoete chilisaus
Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.