bewaar
Vegan loaded fries Japanse stijl
Vegan loaded fries Japanse stijl
bewaar

Vegan loaded fries Japanse stijl

Kapsalon goes vegan. Mét extra Japanse toppings.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Franse friet

1 el

zonnebloemolie

230 g

Vegetarische Slager kipstuckjes

1 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

4 el

Jean Bâton vegan mayo

2 tl

wasabipaste

1 el

kraanwater

25 g

jonge bladsla met veldsla

50 g

paksoi

1 el

sushi ginger

50 g

radijs

50 g

koelverse sojabonen

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • aluminium schalen (15 x 20 cm)

Kapsalon goes vegan. Mét extra Japanse toppings.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin. Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan. Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur. Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.

2

Verdeel eerst de helft van de sla en paksoi over de aluminium schalen, daarna de friet. Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember. Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.

Vegan loaded fries Japanse stijl

Instructievideo - 00:38 min.