Groenteroerbak met zilvervliesrijst en omeletreepjes
Een makkelijk en gezond wokgerecht vol kleuren lekker helemaal voor jezelf.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 75 zilvervliesrijst
- 250 g meesterlijk wokken regenboog boerenkool, pompoen, paprika & aspergebroccoli
- 2 tl milde olijfolie
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
- 1 middelgroot ei
- 1 el magere melk
- 1 tl sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de paarse bosui uit het wokpakket in ringetjes. Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de Thai green curry en de groente uit het pakket toe (houd de helft van de bosui en de pompoen achter). Roerbak 4 min. Voeg de pompoen de laatste minuut toe.
- Klop ondertussen het ei los met de melk en de sesamzaadjes. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en giet hier het eimengsel in. Bak het ei in ca. 1 min. aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
- Serveer de rijst in een kom met de roerbakgroente en de omeletreepjes. Bestrooi met de rest van de bosui.

Groenteroerbak met zilvervliesrijst en omeletreepjes
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 160 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Groenteroerbak met zilvervliesrijst en omeletreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groenteroerbak met zilvervliesrijst en omeletreepjes
- 75 zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 250 g meesterlijk wokken regenboog boerenkool, pompoen, paprika & aspergebroccoli
Snijd ondertussen de paarse bosui uit het wokpakket in ringetjes.
- 1 tl milde olijfolie
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
Verhit de olie in een wok, voeg de Thai green curry en de groente uit het pakket toe (houd de helft van de bosui en de pompoen achter). Roerbak 4 min.
Voeg de pompoen de laatste minuut toe.
- 1 middelgroot ei
- 1 el magere melk
- 1 tl sesamzaad
- 1 tl milde olijfolie
Klop ondertussen het ei los met de melk en de sesamzaadjes. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en giet hier het eimengsel in.
Bak het ei in ca. 1 min. aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Serveer de rijst in een kom met de roerbakgroente en de omeletreepjes. Bestrooi met de rest van de bosui.