Wild­zwijn­steak met pad­den­stoe­len­room­saus en ge­pof­te truf­fe­laard­ap­pel

(1) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof ze in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur of snijd de grotere exemplaren in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn en de salade-ui in schuine stukken van 3 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Verhit de helft van de olijfolie en boter in een ruime koekenpan en bak de salade-ui, knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ca. 6 min. beetgaar. Schenk de wijn erbij en verhit 2 min. Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kaas in plakjes.
  2. Neem de aardappelen uit de oven en zet de grill van de oven aan. Verwijder voorzichtig een deel van de aluminiumfolie en maak in elke aardappel een inkeping. Besprenkel met een beetje truffelolie en verdeel de kaas erover. Zet 3 min. onder de grill of tot de kaas iets gesmolten is. Dep ondertussen de wildzwijnsteaks droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie en boter in een andere koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan. Bak de filets in ca. 6 min. rosé. Keer ze halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Serveer de steaks met de paddenstoelensaus en de gepofte aardappel.

Tip:

Lekker met spruitenmix

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Wildzwijnsteak met paddenstoelenroomsaus en gepofte truffelaardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wild­zwijn­steak met pad­den­stoe­len­room­saus en ge­pof­te truf­fe­laard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 grote iets kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en verpak ze per stuk in aluminiumfolie.

3
3

Pof ze in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

4
4
  • 400 g paddenstoelenmelange

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur of snijd de grotere exemplaren in kleine stukken.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje salade-ui

Snijd de knoflook fijn en de salade-ui in schuine stukken van 3 cm.

6
6
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1½ el milde olijfolie
  • 1½ el ongezouten roomboter

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Verhit de helft van de olijfolie en boter in een ruime koekenpan en bak de salade-ui, knoflook en rozemarijn 1 min.

7
7

Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ca. 6 min. beetgaar.

8
8
  • 100 ml stevige rode wijn
  • 125 ml slagroom
  • 150 g Lanquetot petit Livarot wittekorstkaas

Schenk de wijn erbij en verhit 2 min. Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kaas in plakjes.

9
9

Neem de aardappelen uit de oven en zet de grill van de oven aan.

10
10
  • 2 el truffelolie

Verwijder voorzichtig een deel van de aluminiumfolie en maak in elke aardappel een inkeping. Besprenkel met een beetje truffelolie en verdeel de kaas erover.

11
11

Zet 3 min. onder de grill of tot de kaas iets gesmolten is.

12
12
  • 4 zwijnsteaks

Dep ondertussen de wildzwijnsteaks droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

13
13
  • 1½ el milde olijfolie
  • 1½ el ongezouten roomboter

Verhit de rest van de olijfolie en boter in een andere koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan. Bak de filets in ca. 6 min. rosé. Keer ze halverwege.

14
14

Laat 5 min. afgedekt rusten. Serveer de steaks met de paddenstoelensaus en de gepofte aardappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.