Rijstschotel met varkensfiletlapjes
Rijstschotel met varkensfiletlapjes

Rijstschotel met varkensfiletlapjes

Rijst net even anders: met filetlapjes, mais, kidneybonen en taco kruiden voor een Mexiaanse vibe

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

varkensfiletlapjes à la minute naturel

4 el

milde olijfolie

1 el

Mexicaanse tacokruiden

200 g

zilvervliesrijst

1 zak

paprikamix

15 g

verse koriander

340 g

AH Biologisch maïskorrels in pot

360 g

AH Biologisch kidneybonen in pot

Rijst net even anders: met filetlapjes, mais, kidneybonen en taco kruiden voor een Mexiaanse vibe

Aan de slag

1

Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed. Meng de helft van de olie met de tacokruiden en schep door het vlees. Zorg dat het vlees aan alle kanten bedekt is met de olie en de kruiden. Laat staan tot gebruik.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd alle paprika’s in dunne reepjes. Snijd de koriander grof.

3

Spoel de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken. Meng met de rijst, paprika, koriander en de rest van de olie.

4

Verhit een koekenpan met antiaanbak- laag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 2 min. bruin en gaar. Serveer op de rijstschotel.