Rijstschotel met varkensfiletlapjes
Rijst net even anders: met filetlapjes, mais, kidneybonen en taco kruiden voor een Mexiaanse vibe

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
- 4 el milde olijfolie
- 1 el Mexicaanse tacokruiden
- 200 g zilvervliesrijst
- 1 zak paprikamix
- 15 g verse koriander
- 340 g AH Biologisch maïskorrels in pot
- 360 g AH Biologisch kidneybonen in pot
Advertentie
Bereiden
- Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed. Meng de helft van de olie met de tacokruiden en schep door het vlees. Zorg dat het vlees aan alle kanten bedekt is met de olie en de kruiden. Laat staan tot gebruik.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd alle paprika’s in dunne reepjes. Snijd de koriander grof.
- Spoel de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken. Meng met de rijst, paprika, koriander en de rest van de olie.
- Verhit een koekenpan met antiaanbak- laag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 2 min. bruin en gaar. Serveer op de rijstschotel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 200 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Rijstschotel met varkensfiletlapjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstschotel met varkensfiletlapjes
- 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed.
- 2 el milde olijfolie
- 1 el Mexicaanse tacokruiden
Meng de olie met de tacokruiden en schep door het vlees. Zorg dat het vlees aan alle kanten bedekt is met de olie en de kruiden. Laat staan tot gebruik.
- 200 g zilvervliesrijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 zak paprikamix
- 15 g verse koriander
Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de koriander grof.
- 340 g AH Biologisch maïskorrels in pot
- 360 g AH Biologisch kidneybonen in pot
Spoel de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
- 2 el milde olijfolie
Meng met de rijst, paprika, koriander en de rest van de olie.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 2 min. bruin en gaar. Serveer op de rijstschotel.