Pastaschotel met kip, gegrilde paprika & mozzarella
Pasta gemaakt van kikkererwten! Dat betekent meer eiwit en meer vezels en net zo veel smaak!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g kikkererwtenpasta sedanini
- 4 stronken witlof
- 310 g rood-gele paprikareepjes in pot
- 125 g mozzarella
- 350 g kipblokjes
- 1½ g gedroogde oregano
- 690 g passata basilico
- 15 g verse krulpeterselie
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
- Verwijder de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in repen. Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd de mozzarella in blokjes.
- Giet de pasta af en voeg samen met de kipblokjes, oregano, witlof, paprika, mozzarellablokjes en pastasaus toe aan de kip. Roer door en breng op smaak met peper. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
- Snijd de peterselie fijn. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 43 g
-
koolhydraten 49 g
waarvan suikers 12 g -
vet 12 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 720 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Pastaschotel met kip, gegrilde paprika & mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastaschotel met kip, gegrilde paprika & mozzarella
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 250 g kikkererwtenpasta sedanini
Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
- 4 stronken witlof
Verwijder de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in repen.
- 310 g rood-gele paprikareepjes in pot
- 125 g mozzarella
Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd de mozzarella in blokjes.
- 350 g kipblokjes
- 1½ g gedroogde oregano
- 690 g passata basilico
Giet de pasta af en voeg samen met de kipblokjes, oregano, witlof, paprika, mozzarellablokjes en pastasaus toe aan de kip. Roer door en breng op smaak met peper.
Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
- 15 g verse krulpeterselie
Snijd de peterselie fijn. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.