Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm
Een snelle lasagne? Het bestaat! Aan open lasagne komt geen oven te pas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 780 g pastasaus basilicum
- 90 g koelverse pestospread
- 125 g crème fraîche light
- 250 g verse lasagnebladen
- 40 g rucola
- 250 g warmgerookte zalmstukken
- 2 el kappertjes
Advertentie
Bereiden
- Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig.
- Haal de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
- Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kappertjes erover en serveer.

Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 24 g
-
koolhydraten 47 g
waarvan suikers 13 g -
vet 31 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.120 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm
- 780 g pastasaus basilicum
Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
- 90 g koelverse pestospread
- 125 g crème fraîche light
Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig.
- 250 g verse lasagnebladen
Haal de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken.
Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
- 40 g rucola
- 250 g warmgerookte zalmstukken
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm.
- 2 el kappertjes
Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kappertjes erover en serveer.