Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm
Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm

Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm

Een snelle lasagne? Het bestaat! Aan open lasagne komt geen oven te pas.

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

780 g

pastasaus basilicum

90 g

koelverse pestospread

125 g

crème fraîche light

250 g

verse lasagnebladen

40 g

rucola

250 g

warmgerookte zalmstukken

2 el

kappertjes

Een snelle lasagne? Het bestaat! Aan open lasagne komt geen oven te pas.

Aan de slag

1

Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig. 

2

Haal de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.

3

Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kappertjes erover en serveer.

tip

Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm

Instructievideo - 00:34 min.