Gevulde paprika met kikkererwten

Deze gezonde gevulde paprika schep je vol met kikkererwten, amandelen en frisse geitenkaas.

670 kcal

15 min. bereiden, 30 min. oventijd

4.4/5

(147)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 rode paprika's

    rode paprika's

  • 2 gele paprika's

    gele paprika's

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 300 gram zilvervliesrijst

    zilvervliesrijst

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 15 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 2 eetlepel ras el hanout

    ras el hanout

  • 90 gram amandelstiften

    amandelstiften

  • 150 gram chavroux frais nature 45+ kaas

    chavroux frais nature 45+ kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.

  2. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Snipper de uien en meng met de kikkererwten, ras el hanout, amandel, geitenkaas, de rest van de olie en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de halve paprika’s met het kikkererwtenmengsel en bak 20 min. in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.

  • Gevulde paprika's met kikkererwten, amandelen en geitenkaas

    Instructievideo - 00:32 min.

Wat vond je van dit recept?

Gevulde paprika met kikkererwten

Deze gezonde gevulde paprika schep je vol met kikkererwten, amandelen en frisse geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig