Gevulde paprika met kikkererwten
Deze gezonde gevulde paprika schep je vol met kikkererwten, amandelen en frisse geitenkaas.
670 kcal
15 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 rode paprika's
rode paprika's
2 gele paprika's
gele paprika's
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
300 gram zilvervliesrijst
zilvervliesrijst
400 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
15 gram verse platte peterselie
verse platte peterselie
2 rode uien
rode uien
2 eetlepel ras el hanout
ras el hanout
90 gram amandelstiften
amandelstiften
150 gram chavroux frais nature 45+ kaas
chavroux frais nature 45+ kaas
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 nr. 03 - Geef kleur aan de lente
2020 nr. 08 - Pruttelende pannen
2021 week 05-08 - 2021 week 05-08
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Snipper de uien en meng met de kikkererwten, ras el hanout, amandel, geitenkaas, de rest van de olie en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de halve paprika’s met het kikkererwtenmengsel en bak 20 min. in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.
Gevulde paprika's met kikkererwten, amandelen en geitenkaas
Instructievideo - 00:32 min.
Gevulde paprika met kikkererwten
Deze gezonde gevulde paprika schep je vol met kikkererwten, amandelen en frisse geitenkaas.

hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Snipper de uien en meng met de kikkererwten, ras el hanout, amandel, geitenkaas, de rest van de olie en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de halve paprika’s met het kikkererwtenmengsel en bak 20 min. in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode paprika's
2 gele paprika's
2 el milde olijfolie
300 g zilvervliesrijst
400 g kikkererwten in blik
15 g verse platte peterselie
2 rode uien
2 el ras el hanout
90 g amandelstiften
150 g chavroux frais nature 45+ kaas
Dit heb je nodig
bakpapier




