Na­si met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes en sa­té­saus

Waarom de nasi zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische nasi.

(3) waardeer
hoofdgerecht Waarom de nasi zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische nasi. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen ½ van de olie in de wok en bak de Kipstuckjes 2 min. Voeg de nasigroente en kruidenmix toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  4. Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 110 g
    waarvan suikers 33 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020

Nasi met vegetarische Kipstuckjes en satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes en sa­té­saus

1
1
  • 250 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 160 g Vegetarische Slager kipstuckjes
  • 900 g nasigroente
  • 19 g Conimex nasi kruidenmix

Verhit ondertussen de olie in de wok en bak de Kipstuckjes 2 min. Voeg de nasigroente en kruidenmix toe en bak 5 min. al omscheppend mee.

3
3

Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 grote eieren

Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

6
6
  • 400 g Conimex pindasaus mild in pot

Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de nasi over de borden.

7
7
  • 75 g Conimex cassave kroepoek

Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.