
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.
Ingrediënten
4 personen
300 g
basmatirijst
2 el
milde olijfolie
600 g
sperziebonen
25 g
gember
2 tenen
knoflook
300 g
half om half gehakt
2 tl
gemalen komijn
70 g
tomatenpuree
2 tl
sambal manis
100 ml
water
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
combinatietipLekker met gebakken uitjes.
vegatipVervang het gehakt door vega rulstukjes (schaal 200 g).