Koolhydraatarm hapje: 'toastjes’ van appel met tonijnsalade
Koolhydraatarm hapje: 'toastjes’ van appel met tonijnsalade

Koolhydraatarm hapje: 'toastjes’ van appel met tonijnsalade

Appel wordt 'toastje' in dit koolhydraatarme hapje. Lekker en fris in combinatie met de tonijnsalade.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

10 porties

160 g

tonijn in olijfolie

1

kleine rode ui

5 g

verse selderij

2 el

augurkenblokjes zoetzuur

1

friszoete appel

Dit heb je nodig

  • appelboor

Appel wordt 'toastje' in dit koolhydraatarme hapje. Lekker en fris in combinatie met de tonijnsalade.

Aan de slag

1

Laat de tonijn uitlekken maar vang 2 el van de olie op (per 10 'toastjes'). Snipper de ui en snijd de selderij fijn.

2

Meng de tonijn, de opgevangen olie, ui, selderij en augurk door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

3

Boen de appels schoon en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels in ca. 10 plakken van een ½ cm dik. De uiteinden worden niet gebruikt. Beleg de appelplakjes met de tonijnsalade.