Stoof van rund, ui en peen met friet uit de airfryer
Comfortfood maar dan gezond: dit stoofvlees met friet uit de airfryer! Het smeuïge stoofvlees en de zachte groente met de knapperige frietjes zal iedereen laten smullen aan de eettafel.
635 kcal
25 min. bereiden, 3 uur 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
400 g
1 el
2 el
500 g
500 g
2 tl
70 g
300 ml
600 g
Dit heb je nodig
airfryer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2025 nr. 01 - 50x lekker én gezond onder €2,50 p.p.
Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met het meel, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom bruin.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui en winterpeen 5 min. op hoog vuur in de pan van het vlees. Voeg de specerijenmix en tomatenpuree toe en bak 3 min. Voeg het vlees, de vrijgekomen vleessappen en het water toe en laat met de deksel op de pan 3 uur op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat 15-30 min. inkoken. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.
Bereid vlak voor het serveren de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.
- bereidingstip Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
- variatietipLekker met wat fijngesneden peterselie en chilivlokken over het vlees.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Stoof van rund, ui en peen met friet uit de airfryer
Comfortfood maar dan gezond: dit stoofvlees met friet uit de airfryer! Het smeuïge stoofvlees en de zachte groente met de knapperige frietjes zal iedereen laten smullen aan de eettafel.

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
25 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met het meel, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom bruin.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui en winterpeen 5 min. op hoog vuur in de pan van het vlees. Voeg de specerijenmix en tomatenpuree toe en bak 3 min. Voeg het vlees, de vrijgekomen vleessappen en het water toe en laat met de deksel op de pan 3 uur op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat 15-30 min. inkoken. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.
Bereid vlak voor het serveren de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.
bereidingstip: Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
variatietip:Lekker met wat fijngesneden peterselie en chilivlokken over het vlees.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g runderriblappen
1 el volkorentarwemeel
2 el milde olijfolie
500 g middelgrote uien
500 g winterpeen
2 tl Zwolsche stoof specerijenmix
70 g tomatenpuree
300 ml water
600 g airfryer ovenfriet
Dit heb je nodig
airfryer




