Stoof van rund, ui en peen met friet uit de airfryer

Comfortfood maar dan gezond: dit stoofvlees met friet uit de airfryer! Het smeuïge stoofvlees en de zachte groente met de knapperige frietjes zal iedereen laten smullen aan de eettafel.

635 kcal

25 min. bereiden, 3 uur 30 min. wachten

4.3/5

(72)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • airfryer


Aan de slag

  1. Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met het meel, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom bruin.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen, schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui en winterpeen 5 min. op hoog vuur in de pan van het vlees. Voeg de specerijenmix en tomatenpuree toe en bak 3 min. Voeg het vlees, de vrijgekomen vleessappen en het water toe en laat met de deksel op de pan 3 uur op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat 15-30 min. inkoken. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.

  3. Bereid vlak voor het serveren de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.

  • bereidingstip Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • variatietipLekker met wat fijngesneden peterselie en chilivlokken over het vlees.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Stoof van rund, ui en peen met friet uit de airfryer

Comfortfood maar dan gezond: dit stoofvlees met friet uit de airfryer! Het smeuïge stoofvlees en de zachte groente met de knapperige frietjes zal iedereen laten smullen aan de eettafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig